امانی نژاد, پریسا, عمادی, حسین, امتیاز جو, مژگان, حسین زاده صحافی, همایون. (1391). بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis). پژوهش های علوم و فنون دریایی, 7(1), 1-11.
پریسا امانی نژاد; حسین عمادی; مژگان امتیاز جو; همایون حسین زاده صحافی. "بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis)". پژوهش های علوم و فنون دریایی, 7, 1, 1391, 1-11.
امانی نژاد, پریسا, عمادی, حسین, امتیاز جو, مژگان, حسین زاده صحافی, همایون. (1391). 'بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis)', پژوهش های علوم و فنون دریایی, 7(1), pp. 1-11.
امانی نژاد, پریسا, عمادی, حسین, امتیاز جو, مژگان, حسین زاده صحافی, همایون. بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis). پژوهش های علوم و فنون دریایی, 1391; 7(1): 1-11.
بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis)
1دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال
2سازمان تحقیقات شیلات ایران ، تهران
چکیده
این مطالعه به بررسی اثر جلبک Dunaliella salinaبرتغییرات ایمونوگلوبینها و نرخ ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان میپردازد. شاخصهای استفاده شده دراین مطالعه تعیین میزان ایمونوگلوبینهای IgM، IgG، IgA و IgE خون و بررسی تغییرات در شاخصهای ایمنی و درصد تلفات ماهیان بوده است. ماهیها در 5 تیمار با تراکم جلبک دونالی یلای خالص به مقادیر صفر (شاهد)، 5، 7، 9و 11گرم در کیلوگرم غذا به مدت 3ماه تغذیه شدند و سپس در دو مرحله، یکی در ابتدای ماه اول)ماهیان 1+_100 گرمی) شاهد 1 و دیگری پس از اتمام ماه سوم پرورش (ماهیان 10+_500گرمی) شاهد2 به علاوه 4 تیمار، برای گرفتن خون به طور تصادفی انتخاب (به تعداد 25 عدد) شدند و نمونههای خون جهت سنجش ایمونوگلوبولین به آزمایشگاه، فرستاده شد. نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد، که سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM و IgA در پلاسمای ماهیهایی که با جلبک دونالی یلا تغذیه شدهاند، دارای اختلاف آماری معنیداری (05/0P<) در مقایسه با گروه شاهد میباشند. سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM و IgA با افزایش مقدار جلبک دونالی یلا و زیاد شدن وزن افزایش یافت. میزانIgM و IgA به ترتیب به میزان (1 ± 10) و (1 ± 2) میلی گرم در دسی لیتر در پلاسمای ماهیها افزایش یافت. سطوح ایمونوگلوبولینهای IgG و IgE تغییری در جهت افزایش از خود نشان ندادند. نتایج حاصل از ثبت درصد تلفات مشخص نمودند که ماهیان در وزنهای مختلف تلفاتی نشان ندادند که این موضوع حاکی از سازشپذیری قابل توجه آنها با شرایط تغذیهای میباشد. توجه به نتایج حاضر نشان میدهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزلآلای رنگین کمان در نتیجة تغذیه با جلبک دونالی یلا افزایش مییابد. افزایش این شاخصها نشان دهندة این است که بتاکاروتن موجود در این جلبک به شکل قابل توجهی سیستم ایمنی ماهی قزلآلای رنگین کمان را تحریک نموده و باعث افزایش مقاومت آن میگردد.
Effects of Dunaliella salina on different levels of IgM, IgG, IgA and
IgE immunoglobulins in Rainbow trout (Oncrohynchus mykiss)
نویسندگان [English]
P. Amaninejad1؛ H. Emadi1؛ M. Emtyazjoo1؛ H. Hosseinzade Sahafi2
1Faculty of Marine Science & Technology, Islamic Azad University, North Tehran Branch
2Iranian Fisheries Research Organization
چکیده [English]
Main purpose of this research was to study the effects of Dunaliella microalgae on immunological and survival rate of Rainbow trout. It was planned to measure IgM, IgG, IgA and IgE blood immunoglobulins and find out occurred changes in survival rate of the fish. Rainbow trout specimens were separated in five groups and were fed with diets containing 0, 5, 7, 9 and 11 grams of pure dried Dunaliella in each kilogram of food respectively. Blood samples were taken from 25 random collected fish, at the end of first and third months of culture and sent to the laboratory to measure immunoglobulin factors. Results indicated that levels of IgM and IgA immunoglobulins in the blood plasma of fish fed with Dunaliella algae showed significant statistical differences (P<0.05) with those not received Dunaliella algae. With increased levels of Dunliella in food, and increased weight, levels of IgM and IgA immunoglobulins were also increased. Their measured amounts were 10± 1 and 2 ± 1 mg per deciliter of blood plasma respectively. IgG and IgE immunoglobulins showed no significant difference. No mortality was observed in any of the groups, showing good adaptation with feeding conditions. Paying attention to the obtained results, indicate that Dunaliella algae containing β- Carotene has favorable effects on immunology, survival and growth of rainbow trout.